Maia de secara -Starter

de Ksenya in Piine, 18 Iun 2015 | 8435 vizualizari

 

Desi are un aspect ciudat ,tin s-o postez pentru ca n-am gasit pe net cum se prepara o maia de secara.Mi-am dorit sa fac o paine ideala, naturala si dupa multe cautari am descoperit-o.Astazi coc prima paine si am sa postez neaparat reteta ,sper sa am timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maia de secara -Starter:

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.

Prima zi:

Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata  cu furculita din loc in loc ,apoi cu un prosop si lasam 24 ore la un loc calduros.

a  2-a zi adaugam  100 g faina si 100 ml apa calduta amestecam ,acoperim si lasam iarasi 24 de ore.Repetam operatiunea pana in a 5-a zi cand dospeala -start este gata pentru aluatul de paine.

Pentru o paine avem nevoie de 4 linguri de maia start. Voi reveni cu o reteta .

 

Maia-start se poate pastra la frigider 2 saptamani,sau se  usuca intinsa un strat subtire pe hartie de copt  ,apoi pastrata in borcan inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maia de secara -Starter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Catalina L 1

18.06.2015, 13:59

interesanta reteta

- Andreea - 1

18.06.2015, 16:45

Ela68 1

13.05.2016, 13:04

de secara n-am incercat, mi se pare mai rapida aceasta varianta ; ma duc sa vad daca ai facut si painica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea fermierului