Painica

de Ana_Maria_P in Piine, 28 Ian 2013 | 3983 vizualizari

 

O clipa de relaxare inainte de examen.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 1/2 pachet unt
  • 1 + 1/2 linguri de zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica:

Facem prima data o maia, ca la cozonac, adica punem un pahar de lapte la fiert cu zaharul, il lasam sa se raceasca un pic, trebuie sa fie doar caldut.Punem drojdia, 2 linguri de faina si omogenizam, dupa care o punem la loc caldut sa creasca(cel mai bine dam drumul la cuptor sa se incalzeasca si punem maiaua pe aragaz.

Intre timp punem faina intr-un castron si cat timp asteptam sa creasca maiaua, punem restul de lapte la incalzit si untul la topit.

Dupa ce maiaua a crescut o punem peste faina si framantam cu laptele caldut, dupa ce se omogenizeaza toate ingredinetele turnam cate putin unt topit pe marginea castronului si framantam in continuare.

Lasam coca la loc caldut sa creasca, dupa aceea o impartim in 2 parti egale si ies 2 paini. Fiecare parte o impartim din nou in 3 si facem 3 corzi sa le impletim, la fel procedam si cu cealalta parte de coca.O punem in tavi o ungem cu ou si presaram mac si o mai lasam 15 min sa creasca.

Se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:00

Frumoasa paine
Bine ai venit

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:06

bine ai venit si ne intampini cu paine care e frumoasa.....

diana_k 1

02.02.2013, 21:24

frumoasa painea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]