Mancare de cartofi cu ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2013 | 30249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • o telina mica
  • 4 cartofi mari
  • un ciolan afumat
  • o lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • 4-5 linguri cu pasta de tomate.
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • marar ( eu am avut conservat in sare )
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu ciolan afumat:

Tocam legumele marunt ( eu le-am feliat la robot ) si le calim in 50 ml. ulei. Adaugam pasta de tomate impreuna cu o cana cu apa, foi de dafin, o lingurita de boia si 5-6 boabe de piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam cartofii curatati, spalati si taiati felii grosiere. Completam cu apa, cat se se acopere cartofii. Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam in mancare ciolanul afumat.

Pentru ca mancarea sa aiba un gust mai puternic de afumatura si sa miroasa mai bine, portionam ciolanul si prajim bucatile de carne inainte de a le adauga in mancare. 

Lasam sa fiarba totul, pana ce carnea devine frageda. Oprim focul, adaugam mararul tocat si potrivim de sare si piper. 

Servim fierbinte, cu gogonele murate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu carne de porc