Mâncărică de cartofi

de miki_a in Mancaruri de post, 6 Noi 2015 | 11603 vizualizari

 

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi albi potriviţi tăiaţi cuburi;
  • 3 morcovi tăiaţi rondele;
  • 2 cepe galbene tocate mărunt;
  • 1 ardei kapia tocat mărunt;
  • albitură (1 rădăcină de păstârnac şi 1 de pătrunjel tăiate rondele);
  • 150 ml. sos de roşii concentrat;
  • boabe de piper;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • 500 ml. apă caldă;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1/2 legătură mărar tocată mărunt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi:

Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.

Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.

Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă cât să cuprindă legumele.

Acoperim tigaia cu capac şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic.

După ce cartofii sunt aproape fierţi (20 de minute) se toarnă sosul de roşii şi se amestecă, finalizând cu adaosul de condimente (foi de dafin, boabele de piper, sare după gust). Mai lăsăm pe foc maxim 10 minute, după care stingem flacăra şi adăugăm verdeaţa tocată.

Mâncărica se serveşte simplă sau alături de cârnaţi, fripturi, murături şi pâine proaspătă.

Vă doresc spor şi poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]