Margareta cu gutui

de epurasha2bb in Prajituri, 1 Dec 2010 | 7185 vizualizari

 

in forma de silicon margareta de la Decorix

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • pt.crema de gutui:
  • 1 compot de gutui
  • 1/2 pahar mic iaurt simplu din comert
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri mari de budinca de vanilie preparata
  • 1 plic mic gelatina Dr Otker transparenta
  • pt.decor:
  • dulceata de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margareta cu gutui:

Se prepara intai blatul  si incepem batand saprat albusurile cu zaharul pudra.Galbenusurile se freaca cu untul , uleiul, mierea si esenta de vanilie, se aduaga apoi crema obtinuta peste albusuri incorporand usor prin amestecare continua cu un tel nemetalic.Apoi se adauga amestecul din faina, cacao, scortisoara si praf de copt, tot usor in ploaie si amestcand mereu cu telul.

Tava margareta de silicon se sopala cu apa calda, se sterge , se unge cu unt si se toarna apoi in ea compozitia de blat.Se coace la foc mediu, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna pe un blat de lemn.Apoi se va insiropa cu jumatate din zeama de compot.

Crema de gutui se face mixand gutuile din compot impreuna cu mierea si iaurtul dupa care se adauga budinca de vanilie si se amesteca usor cu telul nemetalic . Se da putin la rece timp in care preparam si gelatina ca pe plic, numai ca folosim zeama de compot de gutui in loc de apa.Cand s-a racit gelatina si s-a inchegat o adaugam si pe ea peste crema noastra si lasam din nou la rece.Dupa 5 minute turnam in forma unsa cu unt de margareta de silicon aceasta crema si dam la rece mai mult timp.Cel putin o ora.Apoi vom rasturna crema peste blat avand grija sa fie uniform suprapuse petalele margaretei si ornam cu dulceata de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimi