Marinata de macrou

de ianculubita in Peste, 12 Apr 2013 | 20281 vizualizari

 

Daca va place pestele,va recomand aceasta marinata buna in orice ocazie
Cantitatile sunt la alegerea fiecaruia,eu va dau reteta exacta la cantitatile mele

 

INGREDIENTE

  • macrou 5 buc
  • 1 pumn mare cu sare(un pumn de barbat)
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • 500 g otet
  • 1 l apa
  • masline
  • ceapa
  • 1 chilli mic
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de macrou:

Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece

Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura trebuie sa fie rece, rece), acoperim vasul si-l dam la frigider pana a doua zi.

Pentru ca si otetul trebuie sa fie rece, il putem fierbe tot acum; intr-un vas punem la fiert 500 ml otet, 500 ml, apa, dafin, piper, ienibahar

A doua zi scoatem pestele din saramura, il punem in borcane intercalat cu masline si rondele de ceapa, umplem borcanele cu otetul rece, infiletam capacele apoi tinem borcanele la frigider iar dupa 2zile se poate manca.

 

TIPS-URI

1

daca totusi vreti sa faceti marinata cu peste mai mult,inainte de a pune saramura la fiert,masurati apa cu o cana exact cat sa cuprinda pestele si mai treceti in plus 1/2cana cu apa

2

pentru otet,jumatate din cantitatea de apa de la saramura+jumatate otet

3

la otet nu se mai pune sare

4

obligat apa si otetul trebuie sa fie reci,altfel otetul se tulbura si pestele devine moale

5

se poate folosi si scrumbie sau alt peste

6

ceapa si maslinele sunt optionale

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ianculubita 1

12.04.2013, 14:06

Motan,Bunica,cu reteta asta se poate manca dupa 2zile,eu nu am avut rabdare mai mult!!!

Rocsi 1

12.04.2013, 20:17

Mamei ii place foarte mult

diana_k 1

12.04.2013, 20:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]