Mazare cu afumatura

de roxanabucataras in Porc, 3 Noi 2011 | 23219 vizualizari

 

Este preferata sotului.....nici n-am stiut cand a disparut din frigider :))

 

INGREDIENTE

  • 1/2 carne de porc afumata
  • 1 punga de mazare cogelata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • telina - o bucata mica
  • 1/2 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar, patrunjel, leustean  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu afumatura:

Portionez carnea, o spal, o pun la fiert pentru 10 minute, dupa care pun apa rece peste ea - toate acestea pentru a o desara (daca considerati ca nu-i sarata nu mai faceti acest procedeu).

Prajesc putin carnea in ulei de masline. Intre timp tai legumele marunt, cartoful cubulete. Pun legumele, fara cartof, la calit peste carne. Amestec. Las cateva minute, adaug mazarea si dupa alte cateva minute, acopar cu apa calda compozitia. Adaug cartoful dupa ce a mai fiert putin. Cand mazarea este aproape fiarta pun pasta de tomate, sare si piper dupa gust. Las sa fiarba pana ce cartoful, mazarea si carnea se patrund bine. Toc marunt mararul, patrunjelul si leusteanul pe care le adaug dupa ce am oprit focul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mirela0911 1

03.11.2011, 22:10

arata tare bine

MIUTA 1

04.11.2011, 00:32

roxanabucataras 1

04.11.2011, 20:43

multumesc tare mult
prima data cand am facut nu mi-a iesit...era sarata de la carne pt ca nu m-a dus capul s-o desarez inainte, plus ca am scazut-o prea mult si era uscata
omul din greseli invata
acum a iesit foarte buna dovada ca s-a mancat repedeeee

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc