Mazăre în sos alb

de botcrina in Mancaruri de legume, 10 Feb 2012 | 6564 vizualizari

 

Poate fi servită alături de orice fel de carne.
Cine nu doreşte să mănânce atâtea grăsimi poate servi doar alături de cremvuşti prăjiţi sau fierţi, ori cu parizer de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazăre din conservă
  • 4 linguri făină
  • 4 căţei de usturoi
  • 400 ml lapte acru
  • ulei
  • sare după gust
  • carne după preferinţă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre în sos alb:

Într-o tigaie punem puţin ulei să se încingă, după care călim usturoiul tăiat fin.

Batem cu un tel laptele acru, punem peste el făina şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Adăugăm această compoziţie peste usturoi în tigaie şi lăsăm să fiarbă amestecând continuu.

Desfacem cutia cu mazăre, stoarcem apa de pe ea, apoi o spălăm bine sub jet de apă.

Răsturnăm mazărea peste sosul alb, apoi mai lăsăm să fiarbă circa 5 minute.

 Eu am ornat cu cârnaţi, carne şi cremvuşti, toate prăjite, pentru aspect, dar fiecare serveşte cum crede de cuvinţă şi cum îi place. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre în sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu legume