Mazăre în sos alb

de botcrina in Mancaruri de legume, 10 Feb 2012 | 6869 vizualizari

 

Poate fi servită alături de orice fel de carne.
Cine nu doreşte să mănânce atâtea grăsimi poate servi doar alături de cremvuşti prăjiţi sau fierţi, ori cu parizer de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazăre din conservă
  • 4 linguri făină
  • 4 căţei de usturoi
  • 400 ml lapte acru
  • ulei
  • sare după gust
  • carne după preferinţă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre în sos alb:

Într-o tigaie punem puţin ulei să se încingă, după care călim usturoiul tăiat fin.

Batem cu un tel laptele acru, punem peste el făina şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Adăugăm această compoziţie peste usturoi în tigaie şi lăsăm să fiarbă amestecând continuu.

Desfacem cutia cu mazăre, stoarcem apa de pe ea, apoi o spălăm bine sub jet de apă.

Răsturnăm mazărea peste sosul alb, apoi mai lăsăm să fiarbă circa 5 minute.

 Eu am ornat cu cârnaţi, carne şi cremvuşti, toate prăjite, pentru aspect, dar fiecare serveşte cum crede de cuvinţă şi cum îi place. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre în sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu bacon