Mazare scazuta cu cartofi

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 6 Mar 2012 | 7959 vizualizari

 

...demult doream sa mananc o mancarica de mazare si nu m-am lasat pana nu am facut si pentru fapt ca suntem in perioada postului merge perfect

 

INGREDIENTE

  • un borcan de mazare de 700gr,
  • un morcov,
  • o ceapa.
  • 3 cartofi medii,
  • ulei,
  • piper,
  • o legatura marar,
  • secretul gustului de legume
  • o lingura bulion.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare scazuta cu cartofi:

Pentru inceput am curatat ceapa si am spalat-o dupa care am pus-o la calit cu morcovul curatat,spalat si dat pe razatoare. Am adaugat un pahar de apa si le-am lasat sa se inabuse.  

Separat am scurs zeama din borcanul de mazare si le-am adaugat peste ceapa inabusita.  Separat am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici si i-am adaugat si pe ei peste mazare. Mararul l-am spalat si apoi taiat si l-am adaugat peste tot amestecul si apoi am cuprins cu apa, lasand la foc mic sa fiarba. Cand aproape au fiert cartofii si a scazut apa am adaugat bulionul care l-am desfacut cu un pic de apa si am adaugat piper si secretul gustului dupa gust.        

Am mancat aceasta mazare scazuta gol pentru ca eu nu mananc paine, dar nu e cazul sa faceti ca mine. Merge foarte bine si cu mamaliguta dar mi-a fost lene sa mai fac..... a fost buna si asa.  O pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare scazuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]