Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Aug 2025 | 1589 vizualizari

 

Astăzi plecăm cu inspirație din bucătăria italiană și pregătim un preparat savuros cu vinete, sos de roșii și multă mozzarella.
Pentru Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, usturoi, sos de roșii, mozzarella și busuioc. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:
  • 2 vinete potrivite
  • 3 căței de usturoi
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 500 ml sos de roșii (passata)
  • 5 - 6 lg ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:

Cum se prepara Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:

Feliază vinetele rondele și presară sare peste ele ca să își lase zeama.

Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și prăjește vinetele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou.

Toacă mărunt usturoiul. 

În aceeași tigaie, pune ulei de măsline și călește rapid usturoiul, apoi adaugă sosul de roșii și puțină apă. Toacă puțin busuioc și pune-l peste sos și condimentează cu sare și piper. Lasă la fiert câteva minute.

Pune feliile de vinete în sos și adaugă multă mozzarella. Lasă pe foc câteva minute până mai fierb vinetele și se topește mozzarella. Pune frunze de busuioc pentru un plus de aromă.

Servește totul cu poftă, este o mâncare foarte gustoasă.

Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.

Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.

Poftă bună!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]