Melci cu scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 7938 vizualizari

 

Sunt specifici nordului Germaniei, in special orasului Hamburg.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 65 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 galbenus (pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scortisoara:

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca.

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale.

Framantam un aluat elastic nelipicios.

Acoperim si lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua si il rasturnam pe masa de lucru usor infainata.

Intindem o foaie dreptunghiulara subtire si o ungem cu untul topit. Presaram cu jumatate din cantitatea de zahar amestecat cu scortisoara.

Rulam aluatul pe lungime, cat mai starns.

Cu un cutit ascutit taiem bucati pe diagonala. Astfel o parte va fi mai lata si una mai ingusta.

Asezam bucatile in tava tapetata cu hartie, cu partea ingusta in sus.

Cu coada unei linguri de lemn apasam melcii pe mijloc (vezi foto).

Ungem melcii astfel turtiti cu galbenus de ou.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt lasam sa se raceasca. Se pot manca simpli sau glazurati. Eu am topit putina ciocolata, am pus-o intr-o punga, i-am taiat foarte putin coltul si am ornat melcii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]