Mere caramelizate in aluat

de simona72 in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 4351 vizualizari

 

Este o reteta f usoara si cu putine ingrediente....Eu am facut-o pt ca aveam ceva aluat foetaj ramas de la tarta cu ghebe...si cu ce mai aveam prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr aluat foietaj
  • 1 si 1/2 mar
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 3 linguri mari de zahar
  • 2 lingurite unt
  • 2 paharele(mici ca de tuica)cognac sau rom
  • pt servit:
  • 3 cupe inghetata de vanilie(de preferinta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate in aluat:

Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a acoperii si partea taiata cu scortisoara.

Intr-o tigaie(cu miner detasabil) puneti zaharul la caramelizat, se aduga untul dupa ce s-a caramelizat zaharul, se amesteca si se lasa sa se topeasca, iar apoi se adauga cognacul si amestecati putin . Se pun jumatatile de mar cu partea taiata in tigaie peste caramel, se dau la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute ,pina se rumeneste aluatul. Se servesc caldute, cu caramel si cu o cupa de inghetata de vanilie.(eu nu am avut decit inghetata de capsuni in congelator) Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionela2682 1

10.04.2013, 09:02

interesant!!

Sim0na 1

10.04.2013, 14:19

N-am mancat niciodata.. dar cred ca-s foarte bune

simona72 1

10.04.2013, 14:36

Pe cit e de usoara pe atit este de buna....baiatul meu a intrebat daca mai este...am facut o portie pt fiecare...cu siguranta o voi mai face...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]