O altă rețetă din colecția rețete de suflet, mere rase și conservate classic în borcan ca pe vremea bunicilor, când nu existau congelatoare.
Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenți, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manula sau electric cum vă este la îndemână.
Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10 minute le foc mediu, atât cât încep să clocotească și bolborosească ca și mămăliguța, cîn face bășicuțe.
Se oprește focul și se umplu borcanele sterilizate înainte, se îndeasă bine ca să nu rămână aer între ele,se pune câte un cuișor în fiecare borcan, se înfiletează borcanele și se pun la dinstuit la Bain-Marie, într-un vas înalt, tapetat cu ziare sau prosoape de bucătărie, apa să ajungă până la gura borcanului și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute după primul clocot.
Apoi se oprește focul și se lasă la răcit în același vas până a doua zi.
Apoi se etichetează și depozitează în cămară până la prima folosință.
Spor și poftă bună