Merluciu cu legume si sos de rosii

de - Andreea - in Peste, 10 Sep 2014 | 9101 vizualizari

 

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati file merluciu
  • 200 gr ciuperci tip champignon
  • 4 cartofi mici
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii mari ( bine coapte )
  • salvie
  • rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu legume si sos de rosii:

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .

Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .

Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.

Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .

 Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti  intr-o tigaie antiaderenta .

Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite ! 

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

Daca nu aveti rosii proaspete folositi rosiile in sos la conserva.

2

Uleiul in care prajim legumele il putem inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamsii prajite