Merluciu cu legume si sos de rosii

de - Andreea - in Peste, 10 Sep 2014 | 9868 vizualizari

 

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati file merluciu
  • 200 gr ciuperci tip champignon
  • 4 cartofi mici
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii mari ( bine coapte )
  • salvie
  • rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu legume si sos de rosii:

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .

Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .

Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.

Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .

 Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti  intr-o tigaie antiaderenta .

Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite ! 

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

Daca nu aveti rosii proaspete folositi rosiile in sos la conserva.

2

Uleiul in care prajim legumele il putem inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]