Merluciu cu sos verde si legume la aburi

de Tania in Salau, 25 Mar 2010 | 10305 vizualizari

 

Sanatos si bun

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de file de merluciu
  • 6 cartofi de marimea marului
  • jumatate de kg de ciuperci
  • 3 morcovi
  • 200 gr de mazare
  • 1 pahar de vin alb
  • sare ,ulei de masline , ierburi aromatice
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos verde si legume la aburi:

Se pune file de merluciu in tava de aburi, in al doilea compartiment se pun cartofi taiati in 6 si presarati cu marar,si in alta tava se punciupercile , morcovul, si mazarea congelata. Se pun la vapor timp de 30 minute. Cind se termin de copt intr-o tigae se frige putina ceapa, mazarea se face piure  si se toarna peste ceapa, apoi se adauga vinul, se sareaza si se pun ierburi aromatice  ( marar,rozmarin sau cimbru). se mai da in clocot 2 minute.

Sosul se toarna peste peste. Legumele se servesc alaturi de merluciu presarate cu sare si o lingura de ulei de masline si o lingura de patrungel proaspat  maruntit .

P.S mazarea se poate si fierbe in cratita eu am preferat sa o fac la vapor deoarece asa isi pastreaza culoarea si gustul. toate produsele facindu-se la vapor au gustul mai pronuntat , original  si isi pastreaza toate proprietatile .

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos verde si legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Miha 1

25.03.2010, 23:44

Bine ai venit Tania!

nadina73 1

26.03.2010, 02:26

bun venit ,arata

Tania 1

26.03.2010, 10:50

Mersi mult nu ma-m asteptat la asa primire, sper sa va placa recetele mele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor