Miel in sos de rosii cu usturoi

de katty in Oaie, 17 Apr 2018 | 4785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de miel cu os(sira spinarii)
  • 2 cepe
  • 1 conserva rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar optional
  • 2 linguri de ulei
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • orez pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in sos de rosii cu usturoi:

Curatam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem.

In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile (amestecam in ea ocazional). Adaugam ceapa tocata fin, o lasam pana se inmoaie bine, apoi stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana scade vinul, apoi acoperim cu apa calda si fierbem pana zeama a scazut la jumatate. Adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, foile de dafin si zaharul. Fierbem pana sosul se leaga. Adaugam mararul tocat fin, stingem focul, apoi usturoiul. Amestecam usor, apoi acoperim cu un capac. Servim cu garnitura de orez si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor