Mingi de zapada

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 18857 vizualizari

 

migaloase dar merita tot efortul sant extraordinar de bune super super bune

 

INGREDIENTE

  • balat:
  • 8 oua
  • 370 g zahar
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • CREMA:
  • 400 g unt
  • 300 zahar pudra
  • 400 lapte
  • 4 linguri faina
  • esenta rom 1 sticluta
  • esenta vanilie 1 sticuluta
  • GLAZURA:
  • cacao,apa fiarta , zahar praf si putin ulei
  • DECOR.bombonele-optional
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingi de zapada:

BLAT:

se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza se ameteca cu o paleta

Se pune blatu intr-o tava unsa si cu o folie de aluminiu (de care aveti) si se pune la cuptor pentru 10 minute la foc maxim apoi inca 20 de minute aproximativ la foc normal,va creste destul de mult sa fie tava inalta.

Se lasa la racit apoi se taia in doua pe orizontala,dupa care se taia cu un capacel mic sau un paharel de tuica  din ambele blaturi care apoi vor fi umplute cu crema

CREMA:

se freaca bine untul cu zaharul praf,intre timp se pune laptele pe foc amestecat cu faina si se amesteca bine pana se imgroasa aceste pep ,dupa care se lasa la racit,iar cand sa racit se ameteca cu untul,se pune cate putin nu tot odata altfel se taie crema,apoi se adaouga esenta de vanilie si rom

Se umplu mingile cate 2 si pe laterale inclusiv dupa care se dau prin nuca de cocos iar deasupra de pune glazura si bombonele

E adevarat sant putin migaloase dar......................MERITA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingi de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Pushaa 1

14.12.2013, 21:13

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 21:17

babi5 1

14.12.2013, 22:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]