Mini rulouri cu crema

de lilik in Prajituri, 13 Sep 2010 | 31363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr foi de foietaj
  • 90 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri de amidon
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri cu crema:

Se face prima data crema: batem galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam apoi amidonul si vanilia si amestecam bine. Incalzim laptele si il punem peste compozitia obtinuta amestecand mereu. Puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic 2-3 min. Lasam sa se raceasca si intre timp pregatim rulourile.

Se intinde aluatul si se taie fasii late de cca 2 cm. Acestea se ruleaza pe tuburi de metal sau lemn, se ung cu ou si se dau la cuptor la 200° pana se rumenesc putin. Se scot de pe tuburi si se lasa la racit. Le umplem cu crema obtinuta si presaram zahar pudra.

Dam la frigider si dupa cca 1  ora servim. Eu am pus in crema si 4 linguri de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

vickyduta 1

24.11.2010, 11:10

Sunt superbe rulourile tale si eu am confectionar betisoaare dintr-un facalet vechi rau care era lung si l-am taiat bucatele mici.

lilik 1

24.11.2010, 11:16

mersi vicky
ingenioasa ideea cu facaletul

doinita2ina 1

08.11.2014, 18:16

La fel de utila este o coada da matura din lemn .Eu fac aluatul ca de gogosi si le tai fasii le rulez pe bete si la prajesc in ulei
Le umplu cu crema de vanilie din comert(crema de vaniliele) plic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]