Mini tarte cu chisalita din prune

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 3399 vizualizari

 

Mda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul ;) Și a ieșit ceva tareee buunnn ;) Dacă zmeișorii au dta ciocolata pentru aceste minitarte, mă veți înțelege :D ;)  

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 800 g,
  • Prune cca. 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Zahăr brun 3-4 linguri.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu chisalita din prune:

Foietajul dezghețat se porționează, apoi  se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade.

Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune obținut se adaugă zahărul și se lasă la fiert cca. 15 min la foc mediu, apoi se asezonează cu esența de migdală Marocană de la Dr. Oetker.

Mini tartele simple, coapte se lasă un pic la răcit și se umplu cu chisălița din prune, aromatizată cu esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker. Se dau din nou la copt ptr. cca. 10 minute.

Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr sau acompaniate de o înghețată de vanilie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu chisalita din prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

13.08.2016, 09:29

suna tare bine

Panacris 1

13.08.2016, 12:59

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

Yumi yum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi sau ''oasele lui Dino''