Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.
Aluat: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.
Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.
Lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.
Turnam compozitia peste aluat si nivelam.
Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.
Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.
1
Pentru o tarta mai mare, dublati cantitatile
2
Caisele pot fi inlocuite cu piersici/ nectarine
3
Tava folosita e de 22/13 cm