reteta de post
Pentru inceput pregatim umplutura:
-curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
-taiem fasii frunzele de stir, apoi le pun em intr-o tigaie la foc iute impreuna cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
-dupa ce scade apa lasata stirul e gata, il dam deoparte si il lasam la racit.
Aluatul:
-drojdia se pune impreuna cu sarea si zaharul intr-un castron incapator;
-amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, apoi faina cat cuprinde si framantam un aluat elastic;
-ca sa desprindem aluatul de pe maini adaugam putin ulei de masline;
-acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intindem pe masa de lucru infainata aluatul in foaie de cca 1cm grosime.
Decupam cercuri din aluat de diametrul formelor din silicon.
Asezam cercurile in forme.
Punem in strat generos umplutura de stir.
Decupam 6 cercuri mai mici decat cele folosite ca baza, le asezam peste umplutura de stir.
Asezam formele de tarte in tava, dam tava la cuptor pentru 35 minute.
Sunt bune atat calde, dar mai ales reci.
Pofta buna!