Moelleux au Chocolat

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 11 Feb 2010 | 7286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt topit si racit
  • 1 lingurita rom, una de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au Chocolat:

Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde.

Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Acum putem adauga si untul putin cate putin.

Batem spuma albusurile (nu foarte tare) si le incorporam cu grija in compozitia de ciocolata, folosind o lingura.

Turnam compozitia in forme (eu am avut 6 forme mici si una mai mare).

Le dam la cuptor pentru 20-30 minute. Desertul este gata cand s-a intarit suficient incat sa simtiti o crusta cand il atingeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]