Mousse au chocolat

de Ligia Bxl in Dulciuri, 2 Iun 2014 | 10142 vizualizari

 

Acest desert nu necesita coacere , si este facut fara oua :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida fara zahar
  • 150 ml ulei de masline
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu alune(cu bucatele de alune,nu intregi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla  care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune).

Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct peste frisca ptr ca se topeste.

Se bate frisca(frisca nu trebuie sa fie dulce ptr ca mousseul va fi prea dulce,acum la alegerea fiecaruia).

Se incorporeaza jumatate din cicolata cu frisca usor cu o spatula apoi se adauga cealalta jumatate si se amesteca pana se incorporeaza bine si va avea o culoare lucioasa.Se pune cu lingura sau cu un poshe a douille in pahare sau boluri si se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]