Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

de Bucataras in Dulciuri, 4 Mar 2025 | 187 vizualizari

 

Andra Mihail ne împărtășește rețeta ei delicioasă de mucenici moldovenești de post, însiropați cu miere, fragezi și aromați. Este rețeta perfectă pentru tradiția de 9 martie.
Pentru acești Mucenici de post însiropați - Rețeta simplă și savuroasă, am folosit următoarele ingrediente: făină, drojdie, lapte vegetal, ulei, unt de cocos, nucă și miere.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă
  • 525 g făină de grâu
  • 250 ml lapte ovăz
  • 50 g unt de cocos
  • 75 ml ulei
  • 7 g drojdie uscată
  • esență vanilie
  • coajă de portocală și lămâie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 200 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 lgta esență de portocale
  • nucă măcinată
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă:

Cum se prepara acesti Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă:

 Încălzește laptele vegetal într-o crăticioară. Adaugă untul de cocos, esența de vanilie, zahărul, coaja de lămâie și de portocală și un praf de sare. Lasă pe foc câteva minute, până se dizolvă zahărul și amestecă bine.

Amestecă făina cu drojdia uscată și pune-o într-un bol mare. Poți folosi un robot pentru frământat sau poți lucra manual.

Toarnă compoziția lichidă peste făină și începe să frămânți ușor. În momentul în care aluatul se omogenizează, încorporează uleiul treptat, frământând în continuare. Aluatul este gata în momentul în care devine omogen, dens și elastic. Formează o bilă și pune-o într-un castron uns cu puțin ulei. Acoperă-l cu un prosop curat de bucătărie și lasă-l la dospit într-un loc cald și ferit de curent, pentru 1 h și jumătate.

După ce a crescut frumos, scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu puțin ulei și împarte-l în porții egale, cam de 150 gr.

Formează-i sub formă de 8 și așază-i în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă-i la dospit, la temperatura camerei încă 30 minute.

Între timp, poți pregăti siropul. Pune la fiert într-o crăticioară, apa, mierea, zahărul și puțină esență de portocale. După ce a fiert siropul, lasă-l la răcit.

Coace mucenicii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.

După coacere scoate tava din cuptor. Însiropează mucenicii fierbinți și presară nucă măcinată.

Mucenicii de post sunt gata pentru a fi savurați. Sunt la fel de buni și pufoși ca cei de frupt.

Încearcă și rețeta de Mucenici umpluți sau varianta de Mucenici muntenești.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Sfintisori de post.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldoveneşti