Muraturi asortate

de Constelatialeu in Muraturi, 7 Oct 2013 | 7002 vizualizari

 

Te agati de ele iarna,la o fripturision,sau se agata ele de tine,cum o dai sunt delicioase.....cantitatile sunt variabile,deci fiecare pune cat si ce are,in functie de buget....Coane Fanica....sa-l citam pe Nenea Iancu,ca sigur si el manca muraturi....

 

INGREDIENTE

  • Cantitati varialbile de legume,cat sa umplem 2 borcane de 3 l
  • gogonele
  • sfecla rosie
  • ardei capia verde si rosu
  • morcov
  • varza alba
  • varza rosie
  • dovlecei
  • usturoi
  • gutui
  • telina
  • frunze de telina
  • bete de marar
  • saramura
  • la 1 l de apa 1 lingura de sare grunjoasa si o lingurita de zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni mai mici.Asezam in borcane altaernand diversele legume pana umplem borcanul.Pregatim saramura.Apa cu sarea si zaharul se dau in clocot si apoi se toarna in borcane,se lasa cca 20 min sa se aseze bine,daca mai este nevoie mai turnam saramura.Deasupra punem frunze de telina si bete de marar,inchidem ermetic cu celofan si capac,dupa caz.Eu am folosit ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]