Musaca de cartofi

de lilik in Vita, 24 Noi 2010 | 14081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi(circa)
  • 650-700 gr carne tocata vita
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 pahar vin rosu
  • sare,piper,patrunjel dupa gust
  • 450 ml sos bechamel
  • parmezan ras(sau casacaval)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore.

cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic10-15 min,dupa care potrivim de sare si piper si punem patrunjel.

scurgem cartofii cand sunt aproape fierti,ii curatam de coaja si ii taiem felii.

punem intr-un vas temorezistent sau o tava un strat de cartofi,deasupra carnea si inca un strat de cartofi,iar peste punem sosul bechamel si presaram cu parmezan.

dam la cuptor la 200° pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fatteh-Vita adaptat