Musaca de cartofi

de Irina in Porc, 29 Apr 2009 | 15345 vizualizari

 

Cunoscuta in bucataria Balcanilor si a Orientului sub diverse forme, la noi patrunde varianta greceasca a musacalei. Putem sa o includem in randul preparatelor traditionale romanesti...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita+porc
  • o ceapa
  • un ou
  • 3-4 cartofi mari
  • 200 g smantana
  • 300 g suc  de rosii
  • cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Sa-i dam drumul:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste.

Carnea se caleste in ulei, se adauga si ceapa, sare, piper, verdeata, se amesteca pana se patrund bine.  Cand s-a racit amestecul se adauga oul crud si se omogenizeaza.

Se aranjeaza feliile de cartofi intr-un vas, se pune un strat de carne, altul de cartofi...si in final un alt strat de cartofi. Peste cartofi se toarna smantana si sucul de rosii omogenizate si putina verdeata.

Se da la cuptor (incalzit in prealabil) cam 45 min. Aproape de final se adauga cascaval ras. Iata rezultatul:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Irina 1

27.10.2009, 19:30

Bine, pentru incepatori atunci, incalzim cuptorul la 200 grade.

Miha 1

27.10.2009, 20:43

Se stie ca mancarea cea mai buna e cea facuta la foc molcom.

Oana 1

27.10.2009, 22:05

Corect, ai dreptate Miha! Eu nu am cuptor care sa-mi arate cate grade are, asa ca n-o sa zic , ca nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii