Musaca de cartofi

de Irina in Porc, 29 Apr 2009 | 15069 vizualizari

 

Cunoscuta in bucataria Balcanilor si a Orientului sub diverse forme, la noi patrunde varianta greceasca a musacalei. Putem sa o includem in randul preparatelor traditionale romanesti...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita+porc
  • o ceapa
  • un ou
  • 3-4 cartofi mari
  • 200 g smantana
  • 300 g suc  de rosii
  • cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Sa-i dam drumul:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste.

Carnea se caleste in ulei, se adauga si ceapa, sare, piper, verdeata, se amesteca pana se patrund bine.  Cand s-a racit amestecul se adauga oul crud si se omogenizeaza.

Se aranjeaza feliile de cartofi intr-un vas, se pune un strat de carne, altul de cartofi...si in final un alt strat de cartofi. Peste cartofi se toarna smantana si sucul de rosii omogenizate si putina verdeata.

Se da la cuptor (incalzit in prealabil) cam 45 min. Aproape de final se adauga cascaval ras. Iata rezultatul:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Irina 1

27.10.2009, 19:30

Bine, pentru incepatori atunci, incalzim cuptorul la 200 grade.

Miha 1

27.10.2009, 20:43

Se stie ca mancarea cea mai buna e cea facuta la foc molcom.

Oana 1

27.10.2009, 22:05

Corect, ai dreptate Miha! Eu nu am cuptor care sa-mi arate cate grade are, asa ca n-o sa zic , ca nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet si muschiulet de porc umplut