Muschi de porc sibian

de kamy in Porc, 12 Noi 2010 | 21839 vizualizari

 

O bunatate...am avut si ajutor...Sabina,printesa mea de 10 ani...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.muschi de porc
  • 5 felii 0,5 cm de cascaval
  • 2 felii 0,5 cm de sunca
  • 3 ciuperci mari
  • 6 cartoji potriviti
  • 3 oua-2 fierte tare
  • 3 castraveti murati
  • 4 jum.gogosar murat
  • 3-4 lg.smantana
  • tarhon in otet
  • ulei
  • sare,piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc sibian:

Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele subtiri,le saram,piperam dar numai pe partea din exterior.In interior punem o buc.cascaval,peste una de sunca si le impaturam in asa fel incat sa obtinem niste pachetele.Daca nu stau bine inchise va puteti ajuta de scobitori.Se dau rulourile prin faina si se prajesc(intorcandu-le pe toate partile)intr-o tigaie bine incinsa cu 1 lg.de ulei.

Pana se prajesc rulourile,punem intr-o tigaie o lg.de unt si una de ulei si calim la foc mare,ciupercile taiate julien.Dupa ce-s gata le saram putin.

Luam rulourile prajite,le asezam pe o farfurie,punem deasupra ciupercile si peste cate o felie groasa de cascaval si le introducem in cuptorul cald,la foc mic,5-10 min.

Sosul tartar:

Facem o maioneza bat dintr-un galbenus si ulei si o lungim cu smantana groasa pana obtinem o maioneza care nu curge din lingura.

Taiem cubulete mici,mici,3 castraveti mutari,gogosari murati cam 3-4 jumatati,2 oua fierte tare,tarhon din otet cat iei cu 3 degete.Se amesteca toate in maioneza(daca sunt castravetii prea zemosi,sa-i stoarceti),se mai adauga otet de la tarhon daca e nevoie,se sareaza si pipereaza.

Cartofii i-am curatat,i-am spalat,i-am taiat rondele mai groase si i-am pus la fiert.Cand s-au fiert pe jumate,i-am scos si i-am prajit.

Pe o farfurie se pune un muschi sibian,cartofi prajiti,sos tartar si muraturi.

Noi am mancat cu sfecla rosie

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc sibian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu trei sosuri