Napolitana cu ciocolata si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2015 | 16599 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Anca - merci beaucoup http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-in-foi-de-napolitana-cu-biscuiti-51369.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata
  • 30 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 50 g rahat
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu ciocolata si nuci:

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul.

Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam.

Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste.

Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele. 

Adaugam biscuitii, nucile, romul si rahatul la compozitia initiala si amestecam.

Punem compozitia obtinuta pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o  tava intinsa si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Pofta buna!!



TIPS-URI

1

Spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema caramel