Negresa

de Gergiana S in Prajituri, 31 Dec 2013 | 5474 vizualizari

 

O prajitura taree buna si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • zahar 1 cana (250ml) si jumatate
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos,nuca macinata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa se raceasca complet.

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se incorporeaza pe rand in compozitia de cacao,amestecand cu un tel.Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.La fianl se incorporeaza spuma de albus si se amesteca cu o spatula de joc in sus pentru a nu se lasat spuma.Se omogenizeaza bine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da a cuptorul preincalzit  la foc mediu, pana ce trece testul scobitorii.

Cat este calda, se toarna peste prajitura cele 15 lg de glazura oprite anterior.Se presaranuca de cocos, zahar pudra,nuca macinata, ce vrea fiecare.Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste:)

TIPS-URI

1

in blat puteti incorpora nuca maciinata

2

pentru un blat pufos si o negresa crescuta este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza de vaci