Negresa cu ciocolata

de Crista_Luca in Prajituri, 11 Oct 2010 | 9924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 - 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 - 1/2 cana zahar
  •  3 cani faina
  • 3 lg cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • 50 gr nuca sau alune macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua si zaharul. Se adauga esentele, faina, praful de copt si se omogenizeaza totul foarte bine.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se introduce in cuptor pentru o ora, la foc potrivit.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi cu untul.(se topesc separat, cioc alba si cea neagra.) Se toarna peste prajiuta, se niveleaza si se presara alunele macinate.

Se taie numai in momentul cand in care s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu brinza dulce