Reteta mea de top...300 Capital...
Te indragostesti iremediabil de aceste impletite......alegeti voi poza pofticioasa care va inspira, eu chiar nu stiam pe care sa o pun pentru ca toate sunt pe gustul meu!
Untul se topeste la foc mic apoi se amesteca cu iaurtul si cu laptele, o lingura de zahar( din total), si drojdia. Se lasa zece minute.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele apoi se adauga compozitia cu unt si drojdie si faina cate putin, pana se pune toata . Se framanta un aluat frumos ca la soare te poti uita dar la el ba( Miha e ok?). Se lasa la loc cald acoperit cu un servet si creste intr-o ora si jumatate perfect.
Se rup bucati cat o minge de ping-pong( hai ca am gasit-o =))). Se face din fiecare cate un dreptunghi pe o suprafata unsa cu ulei, se unge cu o lingurita de ciocolata si se face sul. Se impletesc cate doua bucati. Se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie pergament. Ne ies zece bucati.... se lasa inca 20 de minute la crescut si se ung cu oul batut cu caimac( eu cumpar lapte de la ferma si face un caimac gros ca o smantana). Se presara zaharul brun pe fiecare impletita. Se coc la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 de minute.
Ce sa va mai spun...probati si nu o sa va saturati!