Negresă cu cremă de brânză (urdă)

de diaconta in Prajituri, 7 Sep 2014 | 6822 vizualizari

 

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă, iar în combinaţie cu brânza, nu poate fi decât delicioasă. Eu am folosit urdă pentru că este dulce, are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la cuptor. Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat negresa:
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Ingrediente crema de brânza:
  • 50 g urdă
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Coaja de lamâie
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu cremă de brânză (urdă):

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.

Am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu  sarea si praful de copt si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.

Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.

Am pus coaja de lamâie si vanilia.

Am luat cu lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.

Am amestecat putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am portionat dupa ce s-a racit.

 

 

 

Să aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu cremă de brânză (urdă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

10.09.2014, 12:27

Simona,sa o incerci ca merita

Sylvia 1

11.09.2014, 20:03

se poate fura o bucatica ? arata bestial

diaconta 1

11.09.2014, 21:18

Sylvia,te servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea