Negresa cu gem de gutui (de post)

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 13515 vizualizari

 

O prajiturica buna si rapida pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  •  400 gr. faina
  •  400 ml apa
  •  300 gr. zahar tos
  •  200 ml. ulei floarea soarelui
  •  400 gr. gem (eu am pus 250 gr. de gutui)
  •  5 linguri nuca macinata (opriti cateva jumatati de nuca)
  •  1 lingurita scoartisoara
  • 1 fiola esenta de rom
  •  1 lingurita bicarbonat
  •  zeama de la o lamaie (eu am pus 1/2)
  •  1 lingura cacao
  •  putina sare
  •  3-4 linguri de cocos colorat (eu am pus cocos galben) pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de gutui (de post):

Intr-un castron potrivit ca marime punem gemul, apa, sarea, zaharul si amestecam pana ce se topeste zaharul. Incorporam apoi uleiul turnat in fir, adaugam nuca macinata, scortisoara, esenta de rom si omogenizam.

Stingem bicarbonatul cu zeama de la 1/2 de lamaie, il adaugam in compozitie si la sfarsit adaugam faina cernuta impreuna cu cacao, treptat.

Pui hartie de copt intr-o tava (eu am pus intr-o tava 22X35 cm), torni toata compozitia si bagi la cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.

Faci testul scobitorii (daca iese curata inseamna ca prajitura este facuta).

O lasi sa se raceasca in tava, o tai patrate sau romburi, decorezi cu cocos colorat si cu jumatati de miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de gutui (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post la Multicooker