Este prajitura preferata a unuia din baietii mei si i-am promis ca o fac. Am vrut initial sa o fac pe cea cu caise, dar mi-a fost lene sa ajung pana in piata, asa ca am facut cum am stiut eu.
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g).
Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor cca 40', pe urma se lasa la racit.
Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.