Negresa cu spuma si smochine

de babi5 in Prajituri, 8 Ian 2015 | 4946 vizualizari

 

Aceasta prajiturica este delicioasa si are nr 47 in caietul meu. Nu am mai facut-o de multisor. O recomand cu mare drag, nu o sa va para rau. Am folosit vesnica tava de 45/40 cm, daca aveti tava mai mica injumatatiti cantitatea.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 700 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • 30 gr cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 200 ml lapte
  • 250 gr smochine (1 pachet)
  • 1 lingura otet
  • 50 ml rom
  • 1 borcan 450 ml gem (dupa preferinta)
  • 1/2 lingura bicarbonat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu spuma si smochine:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec) Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o intindem uniform si deasupra punem smochinele pe care le-am avut la hidratat in rom si 100 ml apa calda.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade.

Intre timp batem bine albusurile cu un praf sare si 400 grame zahar pudra pe care il adaugam treptat, la care adaugam zaharul vaniliat si lingura de otet.

Cand prajitura este pe trei sferturi coapta scoatem tava din cuptor, ungem cu gem toata suprafata, apoi punem albusurile batute spuma. Uniformizam bine si introducem din nou la cuptor pentru 10-15 minute micsorand temperatura la 170 grade. Sa avem grija sa nu se rumeneasca tare. Lasam sa se raceasca in cuptor. Cand este bine racita o putem portiona dupa preferinta.

Am scris-o cu drag pentru voi, sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Un desert usor de realizat si tare bun

2

In reteta originala nu am smochine dar avandu-le in casa am zis sa le folosesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu spuma si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine