Negresa glazurata

de Isabel in Prajituri, 26 Sep 2013 | 7626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar pudra,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 1/2 cana ulei,
  • 3 lg cu varf cacao,
  • 2 cani faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 1 borcan cu gem (gemul poate fi de orice fel,borcan mic de 380 gr),
  • esenta de lamaie sau zeama de lamaie
  • Pt. glazura:
  • 5 lg lapte,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • 5 lg margarina pt copt Rama sau unt (o jumatate de pachet).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata:

Aluatul:

Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si gemul. Amestecam bine si in cele din urma adaugam faina cernuta cate putin si cacaoa si omogenizam bine compozitia.

Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins prealabil la 180 grade, cam 25 minute, insa incercam cu scobitoarea in functie de cuptor.

Intre timp facem glazura la baine-marie punand la topit intai margarina (untul), apoi zaharul, apoi laptele si cacaoa si se lasa sa dea in cateva clocote si se da la racit.

Cand este gata aluatul se scoate si se lasa la racorit, apoi adaugam glazura si dam la frigider.

Se portioneaza cand s-a racit.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu ciocolata rasa,nuca de cocos sau nuci macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa - Philips multicooker