Eu nu am facut niciodata pana astazi negresa pentru ca nici gustul pe unde am mancat nu mi-a placut,si nu intelegeam de ce mananca lumea asa o prajitura cleioasa pe care cu greu o poti mesteca. Intamplarea a facut ca sa vad la Tv in una din emisiunile lui Lorraine Pascale, exact aceasta reteta de negresa cu biscuiti oreo si vazand acolo textura prajiturii mi s-a parut ca nu ar fi asa cleioasa cum am vazut pana acum, asa ca am zis sa o incerc si eu…si bine am facut caci…tare buna mai este :)
Ciocolata trebuie rasa pe razatoarea mare,sau daca aveti o puteti da prin blender,eu asa am facut pt a o marunti.
Intr-o craticioara punem untul la topit si cand este topit complet,punem peste el ciocolata maruntita,cacao si amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o crema fina.
Intr-un castron batem bine cu mixerul ouale,pana cand fac spuma,apoi punem in 2 transe zaharul amestecand bine de tot cu mixerul,pentru a aera ouale.Nefolosind praf de copt la aceasta reteta este nevoie ca ouale sa fie bine batute si sa fie aerate.Dupa ce zaharul s-a topit,adaugam peste oua crema de ciocolata cu unt,aceasta o turnam usor pe marginea castronului pentru a nu strica bulele de aer ale oualor,adaugam apoi si faina si amestecam usor de jos in sus cu o spatula.
Jumatate din cantitatea de biscuiti i-am rupt bucati si i-am incorporat in aluat,cealalta jumatate i-am pus deasupra dupa ce am pus aluatul in tava.
Am dat prajitura la cuptor pentru aproximativ 40 min,dar e in functie de ce cuptor aveti,asa ca e mai bine sa verificati cu scobitoarea daca e coapta prajitura sau nu.Optional se poate presara cu zahar pudra…eu insa, nu am facut asa.
Cantitatile folosite de mine in aceasta reteta sunt pentru o tava mare,asa ca daca aveti o tava normala,puteti injumatati toate cantitatile.
Pofta mare!