Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

de Panacris in Dulciuri, 18 Ian 2025 | 2193 vizualizari

 

Așa ca la început de an 2025, aduc și eu o rețetă clasică și delicioasă! M-am inspirat de la prietena mea Simona Callas.TataZmeu a prins experiență, deja la a treia tură de copt coji de nuci, de data asta. A terminat cu spartul nucilor clasice! ;) 
Pentru aceste Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, smantana lichida, ciocolata si pasta fistic.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede
  • Pentru aluat:
  • unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 250 g,
  • extract de vanilie 1 linguriță,
  • făină albă tip 000 450 g,
  • fistic măcinat 150 g,
  • ouă la temperatura camerei 2 bucăți,
  • zahăr pudră vaniliat 30 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • esență de fistic 1 linguriță,
  • praf de sare.
  • Pentru cremă:
  • frișcă lichidă 150 ml,
  • ciocolată alba 300 g,
  • cremă de fistic 100 g.
  • Pentru topping:
  • fistic măcinat cca. 50 g
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede:

Cum se prepara aceste Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și esența de fistic într-un castron.

Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.

Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.

Adăugăm fisticul măcinat, făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.

Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.

Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.

Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă.

Dar cu noua jucărie presa de nuci, am scăpat de întors și mai ales că se coc 24 bucăți deodată! ;)

Din această cantitate de aluat mi-au ieșit aproximativ 160 de coji, deci 80 nuci umplute.

Frișca se pune la încălzit într-un vas cu fundul dublu, atenție să nu fiarbă, apoi se adaugă ciocolata alba mărunțită și crema de fistic. Apoi se amestecă până ce se inglobează toate ingredientele și se lasă la rece, acoperită cca. 3 ore sau cel mai bine până a doua zi. Înainte de a se folosi crema pentru a umple nucile, se mixează până ce se obține o textură aerată și pufoasă.

Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unesc două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos răzuită.

Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.

Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc.

Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

Îți recomandăm și rețeta de Fursecuri arici.

Spor, răbdare și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

24.01.2025, 20:14

Sunt minunate si super delicioase! Si mie mi se pare mult mai faina forma electrica, coptul cojilor merge ca pe roate!

oanapl 1

26.01.2025, 16:57

Îmi plouă în gură! Delicioase!

Lau 1

30.01.2025, 19:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata