Omletă cu prosciutto

de sisterskitchen in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 4736 vizualizari

 

Omleta este întotdeauna o soluţie excelentă pentru un mic dejun consistent.
Şi fiindcă ne plac atât de mult brioşele, ne-am gândit să încălcăm 'regulile' şi să folosim formele acestora pentru pregătirea unei omlete cu prosciutto, cu care ne-am răsfăţat într-una din aceste dimineţi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de lapte
  • 6 felii de prosciutto
  • 2 fire de ceapă verde
  • 6 măsline
  • 2 roşii cherry
  • o mână de caşcaval tăiat cubuleţe
  • 1/4 linguriţă pătrunjel proaspăt/ uscat tocat mărunt
  • sare şi piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă cu prosciutto:

1. Ouăle se amestecă cu laptele. Se bat bine cu telul, se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul.

2. Ceapa şi măslinele se taie mărunt, după care le punem peste ouă.

3. Într-o tavă de brioşe punem câte o felie de prosciutto, încercând să nu lăsăm spaţiu neacoperit (un lucru la care nu ne-am descurcat prea bine:)).

4. Luăm un polonic şi cu grijă umplem formele.

5. Deasupra punem câte o felie de roşie şi introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omletă țărănească - Micul dejun perfect