Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2016 | 9321 vizualizari

 

Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un usor "aer" primavaratic, asta de la verdeata. Simpla, dar buna!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2-3 linguri fulgi de parmezan
  • 3 linguri smantana de tara, groasa
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 40 gr fasii de bacon
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon:

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare.
Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, iar mararul verde il tocam marunt, indepartand cozile
Incorporam usor si verdeata.
Ungem o tava rotunda, de 24 cm, (puteti folosi una mai mica daca doriti sa fie omleta mai inalta) cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Punem uleiul de masline peste hartia de copt, turnam compozitia de oua.
Fasiile de bacon le rupem bucati si le dam usor drumul, deasupra.

Introducem omleta, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand omleta este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca, o portionam si servim.
Se serveste cu o salata de legume, ca tot este plina piata de prospetime!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor