Orez cu legume

de dakris in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 8489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac mediu
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • mazare
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Ceapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa 2-3 min adaugam 2 cani de apa incalzita si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Ardeiul, mazarea si dovlecelul le calim cu putin ulei intr-o tigaie teflonata acoperita cu capac. Daca este nevoie asaugam un pic de apa.

Cand orezul e aproape fiert adaugam legumele calite si lasam sa fiarba impreuna pret de cateva minute. Se adauga sare ori baza pt mancaruri, dupa gust.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu carne de pasare: gratar, snitele sau friptura la cuptor....:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

lia maria 1

17.02.2012, 15:30

papa bun, bun

Angelina_Elena 1

17.02.2012, 23:15

ce bunnn

feliciacristea46 1

26.08.2014, 20:13

Eu fac orezul asta altfel. Calesc ceapa cu morcovul si ardeiul in ulei la foc mic, apoi pun orezul si mazarea, adaug supa de legume sau apa fiarta si dau la cuptor ,fara sa amestec, ca se terciuieste, daca vrei sa pui si rosii taiate deasupra, iar la sfarsit, patrunjel verde si gata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovlecei