N-am mai facut de multa vreme acest preparat si mi s-a facut o pofta...Am intrebat sotul si copilul: Mancati niste ostropel? Raspunsul a fost: Oooo, da!!Si faci si o mamaliguta...Asadar...am trecut la treaba si iata ce-a iesit.
Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu.
Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa.
Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si amestecam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
Amestecam bulionul cu pasta de rosii si lingura de faina, pana se omogenizeaza foarte bine. Radem morcovul. Turnam totul in oala, potrivim de sare, piper, adaugam si cimbrul, foile de dafin si cei 5 catei de usturoi pisati. Turnam si vinul.
Lasam sa fiarba inca 15-20 minute pana ce sosul mai scade putin si se mai ingroasa (nu foarte mult).
Pisam si ceilalti 3 catei de usturoi ramasi, tocam si patrunjelul si le adaugam peste ostropel imediat dupa ce am oprit focul.
1
Se serveste cu mamaliguta calda.