Ostropel de pui

de Bucataras in Pui, 12 Iun 2015 | 34163 vizualizari

 

O reteta de ostropel de pui foarte gustoasa, din bucataria taraneasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui - pui fericit Agricola
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 3 rosii decojite
  • patrunjel
  • sare, piper dupa gust 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.

Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul.

Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si presaram patrujel tocat. Se serveste cu mamaliga.

TIPS-URI

1

 rosiile se decojesc foarte usor daca le puneti pret de cateva minute in apa clocotita;

2

daca preferati sosul mai gros puteti pune intai o lingura de faina in uleiul incins si abia apoi adaugati usturoiul, o ceasca de apa, rosiile si condimentati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

bursuc24 1

02.07.2015, 12:50

nu ar trebui ca bucatile de carne sa fiarba in sos? prajirea este suficienta pentru a fragezi carnea?

tynakhan 1

11.10.2015, 13:42

Mama ce bine arata! mie mi se parea din start ca e o gainusa sau un cocosel de tara ,asa gustoase arata!

Lina24 1

30.12.2015, 06:52

deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]