Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Merisor in Multicooking, 6 Mai 2019 | 5821 vizualizari

 

Pot să vă spun că a ieșit foarte fraged și foarte gustos acest Ostropel de pui la multicooker crock pot express, pentru că aparatul acesta chiar face minuni.

 

INGREDIENTE

  • pulpele, pieptul și aripile unui cocoș de curte
  • 2 cepe galbene + 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare și piper, după gust
  • 250 gr pastă de roșii cu ardei copți
  • 150 ml apă
  • ierburi de grădină, uscate
  • 1 legătură de pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Oprim 1 cățel de usturoi pentru la final. Amestecăm pasta de roșii cu apa.

Conectăm Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul BROWN/SOTE pentru 15 minute și temperatura la nivelul High. Așteptăm 1-2 minute să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se aude un semnal sonor. Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatula de silicon din dotare. Când carnea este rumenită, adăugăm ceapa și usturoiul și le amestecăm bine până se epuizează timpul setat. Adăugăm pasta de roșii diluată, ierburile de grădină, puțină sare și puțin piper. Apăsăm butonul MEAT/STEW, setăm timpul pentru 45 de minute și temperatura pe nivelul HIGH și apăsăm butonul START/STOP. De acum noi nu mai avem treabă cu mâncarea, decât după expirarea timpului. După expirarea timpului, se va auzi un semnal sonor, iar multicookerul trece automat pe funcția de menținere la cald a preparatului. Această funcție durează până la patru ore. Apăsăm butonul START/STOP, deconectăm aparatul de la sursa de curent și îl lăsăm câteva minute așa, apoi cu o spatulă cu coadă mai lungă, comutăm butonul supapei pe poziția deschis. Lăsăm să se evapore tot aburul, apoi desfacem cu grijă capacul, mai adăugăm 1 cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust și mai acoperim vasul pentru 3-4 minute. Adăugăm pătrunjelul verde tocat și putem servi deliciosul Ostropel de pui la multicooker crock pot express cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Catalina L 1

10.05.2019, 18:14

minunat

abstract01 1

10.02.2020, 17:01

ConstantaStoian58 1

12.09.2020, 11:07

O mancarica foarte buna dar nu este ostropel. Daca i-ai pus cativa catei de usturoi nu inseamna ca trebuie sa se numeasca ostropel. La ostropel nu se pune niciodata ceapa. Ostropelul se face numai cu carne de pui, rosii(sau bulion, pasta de tomate etc), putin ulei, si mult usturoi, atat! Nu au ce cauta nici ierburile in ostropel. Ostropelul este o mancare originara din dealurile subcarpatice ale Munteniei. Taranii taiau cate un pui sau gaina, il transau, il aruncau in ceaun in putina grasime(ulei sau untura), puneau rosii tocate sau pur si simplu strivite cu mana, sare, si la sfarsit tocau o capatana de usturoi si o puneau peste mancare si gata! Asta este ostropelul adevarat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta