Ostropel oltenesc

de ArianaBala in Pui, 18 Oct 2011 | 10174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mai maricei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • smantana
  • 1 lingura de unt
  • dupa gust, patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel oltenesc:

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.

Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.

Scoatem carnea pe o farfurie si punem ceapa la calit. Cand devine aurie, punem si morcovul. Mai lasam 5 minute, si punem si cartofii, taiati in cuburi mai mici. Daca a ramas prea putin sos, si nu au in ce sa se inabuse, mai puneti putin vin.

Cand cartofii sunt aproape gata, punem inapoi in cratita carnea de pui impreuna cu usturoiul pisat, cele 2 linguri de otet si restul de vin. Punem capacul si mai lasam 10 minute la foc mic. Potrivim cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Smantana o puteti adauga direct in vasul in care ati pregatit ostropelul sau in farfurii, cand serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel oltenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe pat de sare