Oua umplute cu pasta de ardei

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 7245 vizualizari

 

Ouale umplute, ca si salata de boeuf sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani. De data aceasta, m-am oprit la o varianta mai light de umplutura, fara maioneza, este pe baza de pasta de ardei preparata in casa (ajvar). Am vrut sa incerc si alta varianta decat cea clasica, cu ficat.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua medii
  • 5 linguri de Ajvar dulce (pasta de ardei)-am pus doar doua linguri pasta de ardei dulce Univer pt ca este cam sarata
  • 2 linguri de smântâna acra fermentata degresata 12%
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/3 legatura patrunjel
  • sare nu mai este nevoie daca pasta este sarata (cea de la Univer este sarata)
  • piper
  • bucatele de ardei rosu pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ardei:

1.Ouale le fierbi in coaja timp de 10 minute. 

2.Le întepi la capatul rotund si le scufunzi in apa rece. Se decojesc frumos daca nu sunt foarte proaspete. 

Eu le-am tinut in apa rece cam 5 minute schimband apa dupa fiecare prime doua minute pt. ca se incalzeste. Mai bine le pui in apa cu gheata dar nu le tii mult, 3 minute este deajuns. 

Inainte invatasem ca se tin numai un minut in apa rece, apoi am citit ca 20 dar de fiecare data s-au comportat diferit, depinde cat de vechi sunt. 

3.Le cureti de coaja si pielita si le tai în doua pe lungime.

4.Scoti galbenusurile si zdrobesti cu furculita, amesteci omogen cu pasta de ardei, smântâna si mustarul. 

5.Speli patrunjelul, il zvânti bine de apa si toci frunzele marunt. Amesteci cu pasta si condimentezi cu sare si piper.

6.Pui amestecul într-o punga de sprituit, daca vrei cu vârful în forma de stea si umpli ouale în mod egal. Eu n-am astfel de dui suficient de mare.

7.Asezi ouale pe un platou si ornezi ca in fotografii sau presari daca vrei cu patrunjel tocat si cu bucatele de ardei rosu si le asezi pe un pat de salata verde.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Pasta din ardei ajvar am inlocuit-o cu succes cu pasta din ardei dulce Univer.

2

Daca pasta de ardei este sarata, nu mai este nevoie de adaos de sare. Gustati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lia_ 1

19.05.2014, 21:18

ma bucur daca v-a placut si o gasiti de folos

Padre, ajvar nu este un soi anume de ardei ci o pasta din ardei rosii capia care ar iesi minunata cu ardei din gradina ta

diana_k 1

20.05.2014, 13:59

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute