Pachetele cu branza

de Miha in Dulciuri, 9 Iul 2009 | 4069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza:

Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas,un aluat super bun si foarte usor de lucrat.

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim crema de branza:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Tehnica de "impachetare" a aluatului am vazut-o candva tot la Laura. Mi-a placut tare mult si mi-am zis ca ar fi cazul sa o adopt acum. :)

Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.

Trasam o linie la jumatate.

Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.

Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.

Pachetelele astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură