Pachetele cu branza si cascaval

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2014 | 7895 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din reteta greceasca Tiropitalia, dar neavand ingredientele specifice retetei grecesti nu pot sa-i spun asa. O reteta greceasca adaptata la ceea ce gasim noi in magazine ,cu multa branza si cascaval foarte gustoasa si simplu de facut .
Reteta originala are in compozitie doua tipuri de branza care nu le gasim la noi in magazine , dar se pot inlocui. Bineinteles nu vor avea chiar acelasi gust , dar sunt foarte bune . Branza Kefalotryi este o branza din lapte de oaie nepasteurizat , mai tare , de culoare alba si usor sarata (40% grasime) , eu am folosit mozarrela , iar branza Kasseri este tot o branza din lapte de oaie , care are grasime cam 20% si este macerata , adica are o culoare galbena.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 250 gr branza feta
  • 150 gr cascaval tare
  • 150 gr branza proaspata de oaie , de vaca sau capra
  • 1fir ceapa verde
  • piper negru macinat
  • pudra de usturoi
  • 3 oua
  • 0.5 pachet foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza si cascaval:

Untul se topeste .

Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam .

Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit . Pentru ingredientele de mai sus eu am folosit doar jumate din foile de placinta.

Se intareste putin partea unde punem branza, adica indoim cam 5 cm din capat peste foaie , punem o lingura de branza si acoperim marginile pe lungine si rulam astfel incat sa fie cat mai bine acoperita branza , ca sa nu iasa in timpul coacerii.

Asezam fiecare bucata intr-o tava in care am pus hartie de copt. Le ungem deasupra cu unt topit si presaram seminte de susan. Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 09:43

anca_rm 1

05.12.2014, 10:09

va multumesc pentru aprecieri dragilor

Rocsi 1

05.12.2014, 22:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]