Pachetele de ciocolata cu gem

de laylalala in Prajituri, 22 Aug 2010 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 200 gr zahar brun, pudra
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru umplutura

  • gem de caise
  • dulceata de trandafiri
  • 1 ou, batut
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de ciocolata cu gem:

Incinge cuptorul la 190°
Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.
Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorite, umple-le cu cate 1 lingurita de gem/dulceata apoi lipeste cu ou cate o forma umpluta si una simpla.Da pachetetele la copt 10 minute pana cand s-au rumenit usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de ciocolata cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello